Ord med e og ø


Lyd og prosodi i de danske dialekter

Med udtalen ué blev /å·/ på Øerne den systematiske modsvarighed i bagtungerækken til fortungevokalerne /e·/ og /ø·/ (jf. pilene 3 i figur 2). Set i sammenhæng 
lydogprosodi


Nyt fra Sprognævnet 2000/3

13 ene 2010 blevet til som en fuldt bevidst intellektuel leg med sproget ... anvendte det gennemstregede <ø> i danske ord


Ord te gagns

si tid samla han ei mengd ord med opplysningar om uttale og bruksmåte som no er skriv vi slike ord oftast med au og øy


Foreløbig version - må ikke videredistribueres

at der skal være en vokal i hver stavelse. • at de skal dele ord i stavelser når ordene er lange. • at stave ord med flere konsonanter i forlyd og udlyd.
Uddrag fra Stavevejen laerervejledning

Ordformer i norske stiler skrevet av tyrkiske og vietnamesiske elever

de fonologiske systemene i tyrkisk og vietnamesisk med nonk og det av hvert ord står samlet) og 2) en totalkonkordanse ( dvs. en fute der.


Hæfte med alle bogstaver til træning af håndskrift

På dette ark skal du skrive bogstavet e og ord med e så pænt du kan. Skriv pænt E og e. E E ekko. Elias e e eng. Eva egern. Page 7. 2019 © dansktip.dk.


Retskrivningsbekendtgørelsen fra 1892 Bekendtgørelse fra

Bekendtgørelse fra Ministeriet for Kirke- og Undervisningsvæsenet om Undtagelse: aller - der danner eet Ord med en efterfølgende Superlativ:.
Bekendtg


Tim på en ø

L eg med lydrette ord. Ordliste til Tim på en ø: 142 ord – i alt heraf 38 forskellige ord med 1-3 bogstaver/lyde 15 lydrette ord og 23 ord af de 64/120 
trin tim paa en oe opgaver

Stavning 2 til dansk som andetsprog

Om lørdagen sover hun længe og efter morgenteen er hun sammen med en veninde. Ord med kort trykstærk ø-lyd kan staves både med y og ø. Opgave 8 Ordkort.
facit stavning endelig0